Preduzete mere u Preduzeću Rapol vezane za pojavu korona virusa (COVID-19)

Poštovani kupci i poslovni partneri,U poslednja dva meseca, svakodnevno pratimo događaje vezane za pojavu korona virusa (COVID-19). Sa obzirom na to da su slučajevi virusa sada potvrđeni i u našoj zemlji, naše organizacione mere su takođe pojačane u skladu sa tim. Trenutno nismo upoznati ni sa jednim slučajem korona virusa među našim zaposlenima ili unutar naših lokacija. Pored toga, naše preduzeće takođe održava čvrstu poziciju u pogledu zaliha i veoma razvijene mreže različitih dobavljača. Takođe smo u stalnom kontaktu sa našim dobavljačima, kako bismo procenili moguće rizike u njihovim lancima snabdevanja.U ovom trenutku, ne očekujemo uticaj na naš lanac snabdevanja, koji bi bio posledica pojave korona virusa. Međutim, kako se situacija svakodnevno menja, može imati uticaj i na naš lanac snabdevanja.

U Preduzeću Rapol, zdravlje i bezbednost su veoma važni.  Zbog toga smo razvili više mera i smernica za sprečavanje moguće infekcije korona virusom na radnom mestu i poslovnim putovanjima kao i smernice vezane na sastanke,  događaje i posetioce.

 • Često pranje ruku sapunom ili suva dezinfekcija ruku alkoholom ili nekim drugim sredstvom , ako voda i sapun nisu dostupni (prema uputstvima nacionalnih zavoda za javno zdravlje).
 • Preporučuje se nošenje Zaštitnih maski
 • Zabranjeno rukovanje i drugi fizički kontakt sa zaposlenima, kupcima, poslovnim partnerima, dobavljačima, itd.
 • Izbegavanje bliskog kontakta sa ljudima koji pokazuju znakove zarazne bolesti.
 • Pridržavanje pravila higijene pri kašljanju (prema uputstvima nacionalnih zavoda za javno zdravlje).- U slučaju da se ne osećamo dobro, ostaćemo kod kuće. Ako bilo koji zaposleni ima člana porodice koji je zaražen korona virusom, o tome treba da obavesti svoje nadređene.
 • Izbegavanje zatvorenih prostora, prostorija sa velikim brojem ljudi i obezbeđivanje redovne ventilacije zatvorenih prostora.
 • Čišćenje i redovna dezinfekcija predmeta i površina koje često dodirujemo.
 • Smanjujemo i ograničavamo broj sastanaka, događaja i obuka na našim lokacijama što je više moguće, i odlažemo za prikladnije vreme. Sva putovanja u Zemlje visokog rizika zaraze korona virusom zabranjena su do daljnjeg.
 • Koristimo alternativna sredstva za komunikaciju na daljinu, poput telefonskih poziva ili Viber poziva.- Odlažemo sve sastanke i posete kupaca i poslovnih partnera iz Zemalja visokog rizika, sve dok se događaj sa korona virusom ne reši.
 • Svi posetioci Preduzeću Rapol (kupci, poslovni partneri, dobavljači, itd.) moraju da nas informišu ako su posetili područja sa visokim rizikom od infekcije korona virusom u poslednjih 14 dana. U takvim slučajevima posetiocu nije dozvoljen pristup lokaciji.
 • Posetiocima sa povišenom telesnom temperaturom zabranjen je pristup lokaciji.

Hvala Vam na razumevanju i saradnji tokom ove vanredne situacije. Ako su Vam potrebne dodatne inforamcije, na raspolaganju su vam vaše uobičajene kontakt osobe .

Srdačan pozdrav,
Direktor Radojle Poledica

This site is registered on wpml.org as a development site.